• (+381) 60 323 3230
  • medicalparksrb@gmail.com
  • Srbija

Transplantacija kose

25 godina u zdravstvu
15 godina u transplantaciji kose

 

 

Gubitak kose se takođe može opisati kao regeneracija same kose. Normalan gubitak kose je oko 80-100 vlasi dnevno. Gubitak koji prelazi ovaj iznos nije normalan i treba ga lečiti. Uprkos medicinskim tretmanima, u slučajevima kada se gubitak nastavlja, jedino i definitivno rešenje je transplantacija kose sto je hirurški metod.

 

Losioni i šamponi koji sadrže minoksidil su jedini lek čije je dejstvo dokazano. Ostale metode I lekovite supstance nisu naucno dokazane. Stoga nema predloga o metodama lečenja opadanja kose ukoliko je uzrokovano faktorima koji se ticu metabolizma. Uz mnoge studije o transplantaciji kose, razvijeni su standardi primene i na taj način je lečenje trajnog gubitka kose postalo moguće. Metode transplantacije kose kao što su ekstrakcija folikularne jedinice (FUE) i direktna implantacija kose (DHI), koje se danas široko primenjuju, mogu dati veoma uspešne rezultate kada ih primenjuju iskusni doktori.

Koje metode privlače pažnju u transplantaciji kose?

Još jedna tehnika transplantacije kose koja je nedavno postala popularna je DHI transplantacija kose. Poznata i kao transplantacija neobrijane kose, transplantacija kose pomoću DHI-a ne zahteva brijanje kose, kao što ime govori. DHI metoda ima za cilj da obezbedi deblju i prirodniju transplantaciju fokusirajući se na područja gde je kosa tanka bez oštećenja postojeće kose. DHI metoda takođe ima za cilj da se pacijent što pre vrati svom svakodnevnom životu i kosa dobije prirodan izgled. Pre započinjanja procedure, oblasti koje će biti tretirane se prvo analiziraju u digitalnom okruženju pomoću kamere visoke rezolucije. Ova analiza ima za cilj da odredi tip kose, gustinu gubitka, gustinu u zoni primaoca i količinu folikula koja se može prikupiti. Kao rezultat ove analize, kosa je malo ošišana i područje primaoca je obelezeno. Zatim se lokalna anestezija primenjuje na područje donorske oblasti kako bi utrnuo predeo vrata kako pacijent ne bi osetio bol. Zatim, folikuli dlake se uzimaju pomoću mikro sečiva i ostavljaju u rastvoru koji poboljšava njihovo stanje I održava ih neoštećenima. Kada se folikuli dlake sakupe iz područja donora, područje koje se tretira se anestezira lokalno. Nakon anestezije, transplantacije stavljene na mikro sečiva se presađuju od prednjeg dela ka tankim delovima recipijentnog područja u skladu sa prirodnim pravcem rasta i prirodnom strukturom kose. Cilj DHI metode je da se zadrži postojeća kosa pri transplantaciji nove kose i procedura se završi bez oštećenja postojeće kose. Kako kod ove metode nema otvaranja kanala, period kraste je prilično kratak, a uporedo sa tim i oporavak je brži.

Transplantacija kose u Turskoj je u ekspanziji sa naprednom medicinskom infrastrukturom i stalnim pritiskom vlade za bolje medicinsko obrazovanje. FUE transplantacije kose je proces gde se transplantacija kose vrši ekstrakcijom pojedinačnih folikula dlake iz kože kako bi se oni prebacili na oblast kojoj je potrebna bolja gustina. FUE je skraćenica za ekstrakciju folikularne jedinice, jednu odnajpopularnijih tehnika transplantacije kose u Turskoj. Fue tehnika transplantacije kose koristi mikro udarce za izdvajanje pojedinačnih folikula i njihovo pomeranje na područje kome je potrebna transplantacija. Pošto se radi o mikro udaracu, ne ostaju znaci ekstrakcije kada koža potpuno zarastenakon transplantacije kose.

Rast kose nakon transplantacije

Transplantirani folikuli dlake kratko rastu, a zatim otpadaju, kao u svom životnom ciklusu; više od šest meseci nakon transplantacije kose u Istanbulu, kosa počinje da raste gusta u oblasti sa većom koncentracijom transplantiranih folikula. Poređenje pre i posle transplantacije muške kose biće uočljivo 7 dana nakon početne faze zarastanja. Zaposleni mogu da se u svoje kancelarije u roku od dva dana nakon procedure kako bi nastavili svoj život kao i obično; u slučaju transplantacije kose u Turskoj,

nastavljaju da obilaze i uživaju u ostatku svog odmora sa porodicom. Posle dva do tri meseca, presađena kosa na kraju opada sa tog mesta, a nova i gušća kosa počinje da zauzima njeno mesto. Ova kosa je obično otporna na opadanje i raste kao normalna kosa.

Zašto bolnica Medical Park?

LIstanbul ima nekoliko bolnica koje nude transplantaciju kose, ali nijedna sa stručnošću i vrednošću Brenda Medical Park. Koncentracijom na pružanje usluga svojim pacijentima na svim nivoima, od konsultacija do pravljenja planova putovanja za transplantaciju kose u Istanbulu, njihovo iskustvo u rukovanju procesima od početka do kraja i procedurama praćenja pomogli su im da isporuče zadovoljavajuće rezultate kako bi poboljšali vaš izgled. Sa stručnošću da preporuče šta tačno odgovara

vašem obliku lica, kvalitetu kose i zdravlju kože glave, lekari u bolnicama Medical Park posvećeni su ispunjavanju vaših očekivanja. S obzirom da transplantacija kose u Turskoj prerasta u industriju kakva jeste, slike za upoređivanje izgleda pre i posle transplantacije kose jasno pokazuju čemu se možete radovati. Cene transplantacije kose u Turskoj postaju povoljnije kako industrija napreduje i pruža inovacije u razvoju i daljem unapređenju nauke. Bolnica Medical Park je jedna od glavnih destinacija za transplantaciju kose u Istanbulu; oni donose više od 25 godina iskustva sa međunarodnim sertifikatima kao što je JSI, praćeni njihovom mrežom širom Turske. Postoji 27 bolnica sa više od 2500 lekara, 5300 kreveta i 210 sterilnih operacionih sala koje obezbeđuju da pacijenti budu bezbedni i zdravi tokom svog boravka u Turskoj. Ne oklevajte i čekajte dok ne bude prekasno; započnite svoje putovanje ka srećnijem i sigurnijem sebi sa bolnicama Medical Park. Zakažite konsultacije i dobijte stručnu negu na svakom koraku uz pakete koji organizuju ceo plan putovanja.

Često postavljana pitanja o transplantaciji kose

U zavisnosti od veličine površine koja se presađuje, tipa kože i kose, tehnike koju treba praktikovati, to je proces koji traje oko 6 sati.

Operacija transplantacije kose je operacija koja se izvodi u lokalnoj anesteziji koja ne izaziva bol i nelagodnost.

Tehniku koja ce se praktikovati ne određujemo mi, već prema karakteristikama vaše kože i kose biramo najbolje resenje. Tokom prvog pregleda, detaljno se raspravlja o tehnici koju treba izabrati i razlozima koji stoje u osnovi ove preferencije i na kraju timski donesemo odluku.

Da, pojavljuju se. Priprema graftova (koren dlake), uslovi čuvanja i pravilne tehnike rada su faktori koji određuju rezultat, ako se oni postignu, rezultat je 100% uspesan.

Ne postoji razlog koji vas sprečava da izađete napolje nakon operacije. U prvih nekoliko dana vide se sitne ružičaste tačke. One postepeno nestaju i postaju nevidljive za nedelju dana. Kasnije mozete slobodno da provodite vreme napolju.

Ova informacija će biti saopštena tokom prvog pregleda I necete imati nikakve dileme u glavi.

Pojavljuju se kao sitne dlačice 3 meseca nakon operacije; dostižu normalnu dužinu I gustinu za otprilike 6 meseci.

Presađene dlake će se videti na prirodan način. Odgovarajućom metodom se postize zeljeni rezultat.

Da bismo vas informisali o svim troškovima, potrebno je proceniti karakteristike vaše kože, vaše kose i operativne mogućnosti. Mozete da zakazete besplatne konsultacije sa našim predstavniko i tako dobiti potrebne informacije od naših stručnjaka.

Transplantaciju kose pod nadzorom plastičnih hirurga obavljaju stručnjaci za transplantaciju kose koji su godinama sticali iskustvo.