• (+381) 60 323 3230
  • medicalparksrb@gmail.com
  • Srbija

Korekcija jagodica

Korekcija jagodica masnim tkivom pomoći će ti ne samo da povećaš to područje, već te može znatno podmladiti, učiniti da izgledaš svežije, ali i sofisticiranije.

Punoća u središnjem delu lica, visoke jagodice i obrve su karakteristike mladog lica, ali takođe i onaj deo koji se usled starenja opušta. Spuštene obrve, gubitak tonusa i volumena doprinose tužnom i umornom izgledu lica i čine osobu starijom.

Jagodice su važan deo i simbol mladalačkog i jedrog lica, sa time se svi slažemo. Međutim, vreme ne štedi nikoga, i kako starimo, kako proizvodnja kolagena i elastina opada, gubimo punoću i onaj savršen trouglast oblik lica.

Ali kako zaustaviti vreme? Nažalost, vreme ne možemo zaustaviti ili vratiti unazad, ali možemo našim jagodicama da vratimo volumen!

Korekcija jagodica masnim tkivom – zašto se izvodi i kako?

 

Povećanje jagodica sopstvenim masnim tkivom ili lipofiling istih radi se u okviru liposkulpture ili „face-stylinga“ da bi se postigao svež i mladalački izgled. Međutim, to nije sve, ovom procedurom možeš rešiti i problem asimetrije lica, urođenih deformiteta, ali i poboljšati celokupnu konturu lica.

Kao što verovatno znaš, procesom starenja u našem potkožnom masnom tkivu smanjuje se volumen, količina kolagena i elastičnih vlakana. Gravitacija + vreme = spušteni obrazi, vidljive senke u regiji jagodičnih kostiju i nazolabijalne bore.

Dakle, ovom tehnikom jagodice se popunjavaju uzimanjem vlastitog masnog tkiva koje se zatim filtrira i aplikuje u predeo oko jagodične kosti. Dobra vest je i to da je lipofiling istovremeno i lipotransfer matičnih ćelija koje ne samo da popunjavaju volumen, već dovode do regeneracije i podmlađivanja tretiranog područja.

Neki doktori lipofiling kombinuju sa fejsliftingom kako bi poboljšali konačne rezultate zahvata.