• (+381) 60 323 3230
  • medicalparksrb@gmail.com
  • Srbija

Korekcija brade

Korekcija brade

Korekcija brade, poznata i kao genioplastika, je estetska hirurška procedura koja se koristi za poboljšanje izgleda brade i donjeg dela lica. Ova procedura može se izvoditi iz različitih razloga, uključujući povećanje ili smanjenje veličine brade, ispravljanje nepravilnosti u obliku brade, ili poboljšanje proporcija lica.

Postoje različite tehnike koje se mogu koristiti prilikom operacije brade, uključujući:

  1. Povećanje brade (augmentacija): Ova tehnika se koristi za povećanje veličine brade pomoću implantata ili presađivanjem sopstvenog tkiva pacijenta. Implantati se obično postavljaju kroz male rezove ispod brade ili unutar usta.

  2. Smanjenje brade (redukcija): Ova tehnika se koristi za smanjenje veličine brade u slučajevima prevelike ili nepravilne brade. Tokom ove procedure, hirurg može ukloniti deo kosti ili mekog tkiva brade radi postizanja željenog oblika.

  3. Korekcija nepravilnosti: Ova tehnika se koristi za ispravljanje nepravilnosti u obliku brade, poput asimetrije ili deformiteta. Hirurg može kombinovati različite tehnike kako bi postigao željeni estetski rezultat.

Operacija brade obično se izvodi pod opštom anestezijom i može zahtevati nekoliko nedelja oporavka. Važno je da se pacijenti konsultuju sa iskusnim plastičnim hirurgom pre operacije kako bi razgovarali o svojim ciljevima i očekivanjima, kao i o potencijalnim rizicima i komplikacijama. Nakon operacije, pacijenti treba da se pridržavaju uputstava hirurga kako bi se postigao optimalan estetski rezultat i brz oporavak.