• (+381) 60 323 3230
  • medicalparksrb@gmail.com
  • Srbija

Face lifting

Fejslifting, odnosno zatezanje ili podizanje lica je izuzetno efikasna operacija koja donosi neverovatne rezultate. Ritidektomija, poznatija kao fejslifting je hirurška procedura kojom se postiže mlađi izgled lica. Kako starimo gravitacija, izlaganje suncu i stresan način života ostavljaju trag na našem licu. Pojavljuju se duboke bore između nosa i usana, koža je sve manje elastična, a obrazi opušteni.  Pored ovoga bore se pojavljuju i na vratu, i nikakav nakit ni šminka ne mogu sakriti godine na našem licu i telu.

Kada usled procesa starenja koža dođe do stadijuma potpune opuštenosti, a lice izgubi volumen, face lifting često predstavlja jedino i najbolje rešenje!

Face lifting je postupak zatezanja i podizanja opuštenih tkiva i kože lica i vrata, kao i vraćanja jedrine licu. U pojedinim slučajevima lifting lica je potrebno kombinovati sa korekciom očnih kapaka i liposkulpturom lica  (nadoknadom volumena sopstvenom mašću), jer je to pravi način za postizanje najboljih rezultata.

Pored intervencije zatezanja lica često se izvodi i intervencija zatezanja vrata.

Zatezanje vrata je zahvat kojim se odstranjuje višak kože, čime se postiže mladalački izgled. Zahvat se često izvodi u sklopu liftinga lica i daje odlične rezultate, a vaš izgled čini mladalačkim.

Lifting lica se izvodi u lokalnoj ili opštoj anesteziji i pre te procedure, a u konsultaciji sa hirurgom i anesteziologom, neophodno je sprovesti sve analize koje se određuju na osnovu anestezije koja će se davati. U najvećem broju slučajeva to su laboratorijske analize i pregled interniste.

Rezovi se prave duž linije kose, na slepoočnicama, i produžavaju se duž i iza uha. Nakon toga se koža lica i vrata oslobodi, a njen višak odstrani, uz prethodno zatezanje potkožnih struktura radi dugotrajnog efekta. U pojedinim slučajevima liposukciom je potrebno odstraniti masne naslage ispod vilice i na vratu, radi poboljšanja njihovih kontura, ili dodatno popuniti određene delove kako bi se vratila jedrina.