• (+381) 60 323 3230
  • medicalparksrb@gmail.com
  • Srbija

Brazilsko podizanje zadnjice

Brazilsko podizanje zadnjice

Brazilski lift ili brazilsko podizanje zadnjice, tj. uvećanje zadnjice predstavlja proceduru koja koristi liposukciju kao metod sakupljanja masnog tkiva iz jedne ili više oblasti tela (tamo gde masti ima najviše) i njegovog ubacivanja u zadnjicu, kukove i druge regione u svrhu estetskog modeliranja, odnosno radi se transfer masti. 

 Mnoge pacijentkinje se opredeljuju za brazilsko podizanje zadnjice, pre svega jer se u toku augmentacije ne koriste veštačka tkiva (silikoni i drugi implanti), već isključivo vlastito masno tkivo. Samim tim, telo lakše prihvata promenu.

Ukoliko imate višak sala na bokovima, stomaku i leđima, dobrog ste zdravstvenog stanja i želite da podignete i oblikujete zadnjicu – savršen ste kandidat za ovaj zahvat.

Liposukcija masnog tkiva izvodi se pažljivo i sa malom snagom usisnog aspiratora. Za zadovoljavajući finalni rezultat, potrebno je uzeti dovoljno masnog tkiva, najčešće između 1500 i 2500ml. Masno tkivo se zatim obrađuje posebnom tehnikom centrifugiranja te time izdvaja od drugih tečnosti, krvi i oštećenih masnih stanica. Izdvojeno zdravo i kvalitetno masno tkivo se zatim polako i malim kanilama ubrizgava u predeo zadnjice. Ubrizgavanje se izvodi u više etapa, kako bi se zadnjica lepo oblikovala a masno tkivo rasporedilo u željene regije

Budući da procedura ne uključuje pravljenje reza, već samo nekoliko uboda, ožiljci su skoro sasvim nevidiljivi i nalaze se u „skrivenim“ regijama.

Proces oporavka traje od dve do šest nedelja. Ne preporučuje se klasično sedenje, već se koriste posebni jastuci koji teret prebacuju na kukove i butine.