• (+381) 60 323 3230
  • medicalparksrb@gmail.com
  • Srbija

Botox lica

lice

Botoks, skraćenica za botulinum toksin, je neurotoksični protein koji proizvodi bakterija Clostridium botulinum. U medicinskim i kozmetičkim primenama, botoks se koristi kao prečišćeni oblik toksina da privremeno parališe ili oslabi mišiće. Koristi se u različite svrhe, uključujući smanjenje pojave bora na licu i finih linija, lečenje određenih medicinskih stanja kao što su grčevi mišića, migrene i prekomerno znojenje (hiperhidroza), pa čak i upravljanje određenim uslovima oka.

Kada se ubrizgava u određene mišiće, botoks blokira nervne signale koji izazivaju kontrakcije mišića, što dovodi do privremenog opuštanja ciljanih mišića. 

Ovo može pomoći da se izglade bore i linije na licu, dajući mlađi izgled. 

 

Efekti botoksa obično traju nekoliko meseci, nakon čega će možda biti potrebno ponoviti tretman da bi se održali željeni rezultati.

 

Važno je napomenuti da botoks treba da daju samo kvalifikovani zdravstveni radnici, jer je to moćantoksin koji može imati štetne efekte ako se ne koristi pravilno. Prethodne konsultacije sa zdravstvenim radnicima su neophodne da bi se utvrdilo da li je botoks pogodna opcija za specifične potrebe pojedinca
i istoriju bolesti.